Gratis crypto en een sterke web3 visie – hi Dollar case study

hi Dollar is een gedecentraliseerde peer-to-peer cryptocurrency die wereldwijd wordt gebruikt. Het is een altcoin die in 2021 is opgericht door het bedrijf hi.com. Mensen gebruiken hi Dollars omdat ze hiermee 24 uur per dag overal ter wereld snel, veilig en anoniem geld kunnen overmaken. Het platform van hi.com biedt veel functionaliteiten zoals een wallet (crypto portemonnee), earn (gratis crypto verdienen) en trade (handelen in crypto).

Hi.com

Het bedrijf hi.com is gevestigd in de EU en is de oprichter van de cryptocurrency hi Dollar. Het feit dat het bedrijf in de EU gevestigd is, maakt toegang tot dit web3 project makkelijk voor Nederlanders. Ze maken dan ook gebruik IBAN nummers bij het aanvragen van een debet kaart.

Transparantie en veiligheid zijn twee grote pijlers binnen dit bedrijf. Dat blijkt ok wel uit de visie van het bedrijf. Naast een goede web3 visie biedt het bedrijf ook veel andere voordelen aan middels de hi SuperApp.

Visie

hi bouwt aan ’s werelds meest gebruiksvriendelijke en functionele app voor crypto & fiat voor iedereen op aarde. Door de functionaliteit van een crypto platform te combineren met een digitaal bankplatform, biedt hi gebruikers een alles-in-één dienst voor sparen, beleggen, betalen en levensstijlvoordelen.

De visie van hi.com is dus vrij duidelijk; alle bewoners van onze planeet toegang geven tot een bank. Op die manier worden deuren van financiële markten geopend en zal niemand achter blijven.

Alle ontwikkelingen van het project worden transparant vastgelegd. Iedere maand wordt een kleine recap van de ontwikkelingen per mail verstuurd aan alle gebruikers. Daarnaast is in de uitgebreide whitepaper te lezen wat het grotere plan is van hi.com om blockchain technologie volledig te democratiseren.

hi SuperApp

De eerste concrete stap om alle bewoners van onze planeet toegang te geven tot een bank is de lancering van de hi App. Met deze alles-in-een app krijg je als gebruiker toegang tot een hi wallet, hi earn om hi dollars te staken, het hi trading platform en de mogelijkheid om een hi debit card aan te vragen. Waarom beschrijven in tekst als een video dit nog beter kan?

Fun fact; de domeinnaam hi.com is voor $12 miljoen gekocht.

Voordelen van hi.com en hi dollar

Samenwerking Mastercard

Eind september 2022 hebben hi.com en Mastercard een samenwerking aangekondigd. Het feit dat een grote partij als Mastercard mee wilt doen aan de wereld van web3 is veelzeggend. Dat het bedrijf voor hi.com heeft gekozen als partner hierin is al helemaal veelzeggend.

De kaarten die worden aangeboden bieden verschillende voordelen.

  • Betaal met fiat, stablecoins en andere crypto’s bij elke (web)winkel die Mastercard accepteert.
  • 1-10% cashback op uitgaven.
  • De kaart is op te waarderen via een persoonlijke IBAN. Opwaarderen kan via SEPA of FPS met euro’s of Britse ponden.
  • Aangepast kaart middels NFTs voor Gold-leden en hoger waardoor de voorkant van de kaart kan worden gepersonaliseerd met een NFT-avatar die je bezit. Dit moet wel in lijn zijn aan de ontwerpnormen voor kaarten van Mastercard.

Overige samenwerkingen als lifestyle benefits

Naast de samenwerking met MasterCard, biedt hi voordelen in samenwerking met andere partijen. Deze zijn terug te vinden als lifestyle benefits en zijn bedoeld om bepaalde abonnementen goedkoop of gratis te maken. Hoewel veel voordelen zijn beloofd, zijn er op het moment van schrijven nog niet superveel beschikbaar. Voorbeelden van deze samenwerkingen zijn:

  • Masterclass: een gratis cursus
  • Blinkist: gratis abonnement
  • Netflix: nog niet beschikbaar
  • Spotify: nog niet beschikbaar
  • Disney+: nog niet beschikbaar

Geld versturen via chatplatforms

hi Dollar is de eerste cryptocurrency die via chatplatforms verstuurd kan worden. hi Dollars kunnen direct worden verstuurd via Facebook, WhatsApp, Skype of elke andere messenger-apps zonder dat een bankrekening nodig is. hi Dollars zijn wereldwijd en kunnen worden gebruikt om geld te versturen van overal ter wereld.

Hoge APY (yield) in de earn tab

Met hi Dollar kun je hi Dollars bewaren in de hi earn tab waar relatief hoge rentes genereerd worden. Voor hi Dollar zelf is het rentetarief tot 40%. Hierdoor je met hi Dollar (gratis) crypto verdienen zonder dat je actief gebruik maakt van de app. Naast het staken van hi Dollars kan dit ook met andere cryptocurrencies mogelijk zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple en Litecoin, etc. De rentepercentages zijn hier natuurlijk wel een stukje lager.

Aanmeldbonussen in de vorm van referrals

hi.com biedt momenteel een hi rewards programma dat hi rewards betaalt alleen voor het aanmelden en aanbevelen van andere gebruikers (referrals). Dit programma is tweeledig:

  • Je kunt iedere dag 1 hi Dollar claimen wanneer je voldoet aan drie eisen
    • Eén andere gebruiker aanbevolen in de afgelopen 7 dagen
    • KYC niveau 1 voltooid
    • Voor minimaal $25 aan hi Dollars gekocht
  • Over alle hi dollars die gebruikers verdienen die je hebt aangemeld krijg je een bepaald percentage. Dit percentage is 5% of 10%.

Hoe kun je meedoen?

Meedoen met het hi.com platform is relatief makkelijk. Mocht je geïnteresseerd zijn, kun je gebruik maken van deze referral link. Aanmelden spreekt goed voor zichzelf. Het enige wat echt nodig is om deel te nemen aan dit web3 project is een telefoonnummer. Meer informatie over het aanmeldproces is terug te lezen op de website van hi: handleiding aanmelden.

hi Dollar - gratis crypto en een belangrijke web3 visie

Eigen ervaring met Hi Dollar

Sinds de lancering van Hi.com zijn we betrokken bij het project, als deelnemer. In het begin heeft het platform enorm geprofiteerd van de hype rondom crypto en het feit dat ze gratis crypto weggeven.

Kansen

Het platform is zeer gebruiksvriendelijk en echt gericht op de gebruiker. Het managen van ons account neemt niet meer dan 20 seconden per dag in beslag. Meer hi Dollars verdienen op basis van het referral programma kost wat meer moeite maar levert uiteindelijk ook meer op.

De samenwerking met MasterCard biedt enorme kansen voor dit project om te slagen. MasterCard is een toonaangevend bedrijf in de wereld van betalingen en heeft waarschijnlijk ook door dat het actief moet worden op blockchain markten. Deze samenwerking is een eerste stap.

Het is een leuke manier om gratis crypto te verdienen en kennis te maken met de wereld van crypto, ongeacht de prijs. De prijs kan dalen tot letterlijk nul of 10x vanaf hier. Niemand weet wat de toekomst brengt.

Zorgen

De prijs van één hi Dollar is op het moment van schrijven ongeveer $0,05. De prijs van één hi Dollar kan dalen tot precies 0 in de komende maanden waarna het project compleet vervalt. Een groot deel van de Dollars die gebruikers in bezit hebben zitten momenteel nog in een zogeheten lock-up fase. Dit betekent dat ze ooit beschikbaar komen op de vrije markt, wat het aanbod dus drastisch vergroot.

Een deel van de distributie vindt momenteel plaats op basis van een piramidespel. Als gebruiker wordt je aangemoedigd om nieuwe gebruikers aan te melden om zo meer beloningen te krijgen. Dit type schema is bekend en niet altijd op een positieve manier. De regeling bestond al lang voordat de allereerste cryptocurrency werd gelanceerd.

Hopium

Veel crypto projecten zijn gelanceerde met zogeheten airdrops. Deze vorm van gratis crypto is in sommige gevallen enorm succesvol geweest, maar lang niet altijd. Het is goed mogelijk dat de aanpak van hi.com een meer succesvolle strategie is omdat het gebruikers daadwerkelijk betrokken maakt bij het project.

Een belangrijk doel van hi.com is om een miljard gebruikers te krijgen. Dit is een enorm aantal wat zou beteken dat hi.com groter is dan de gehele crypto wereld nu is. Momenteel zijn 2 miljoen mensen lid geworden van het platform wat dus een kleine stap in de goede richting is!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *