Wat is web3 eigenlijk? Op deze pagina doen we er alles aan om het mysterie wat web3 wordt genoemd te ontrafelen. De term alleen al verdiend verduidelijking omdat web 3.0 en web3 door elkaar gebruikt worden. De termen lijken sterk op elkaar maar hebben in essentie niet dezelfde betekenis. Om juiste term te hanteren we op deze pagina dus gewoon web3. Maar wat is web3 eigenlijk?
Met web3 komt het beheer van het web te liggen bij de eindgebruiker in plaats van gecentraliseerde oplossingen zoals grote techbedrijven als Google en Facebook. Het gedachtegoed van web3 is op alle vlakken waar we tegenwoordig technologie inzetten terug te vinden. Belangrijke producten van web3 die al hun intrede hebben gedaan zijn blockchaintechnolog, cryptocurrencies en NFTs. Je kunt je afvragen of deze concepten de wereld echt verder helpen maar dat moet later blijken. Voor nu zijn het de eerste stappen naar een betere, gedecentraliseerde wereld.
Kortom, web3 kan de oplossing zijn om te laten zien dat de onze digitale samenleving anders ingericht kan worden. En no belangrijker, het kan misschien allemaal wel een stuk beter én veiliger. Op deze website ontrafelen we het mysterie genaamd web3 met een kleine knipoog om samen tot conclusies te komen.
We ontrafelen het buzz woord web3 aan de hand van:
Een pagina over web3 zou betekenisloos zijn wanneer jij als gebruiker niks kan doen. Heb je een idee, een case study of andere leuke informatie om te delen? Let us know!
[…] Web3 markeert een belangrijke verschuiving in de manier waarop applicaties worden ontwikkeld en gebruikt. In tegenstelling tot traditionele apps, die vaak worden beheerd door gecentraliseerde instanties, draaien dApps op gedecentraliseerde netwerken en maken ze gebruik van de kracht van blockchain-technologie. Dit opent de deur naar een meer democratische en gebruikersgerichte benadering van applicatieontwikkeling. […]